Category Archives: Creativity and Innovation

Hospitals

This post is dedicated to my beloved friend for these past 2years, ERICKX! (damn maaaaan! haha)

Hospitals. Since i dont know when, the fortunate people of Indonesia have always been going back and forth to Singapore or Malaysia to get medical check up or whatever. Well, it is perfectly understandable. The country’s ambiance is peaceful there, the hospital has this great service and so on and so on. But the price? Well, expensive man! We’re losing our money! But unfortunately, Indonesia Governemnt never take any action over this. WHY NOT PEOPLE??

Well, my father is quite concerned about this. He has this idea in his mind but well.. you know.. just an idea. Why dont we make nice international hospital in BALI? In I dont know.. Kintamani or somewhere peaceful and quite. (kuta is off-limit of course). We can get like HUGE PROFITS from there. Imagine you’re in a hospital room and you can see the mountain or the beach outside. It might help you getting better fast! We can sell the idea like “getting treatment while enjoying holiday”  “being treated at peaceful area makes your recovery faster” or it can be the perfect hiding place for those rich ladies who undergo liposuction or whatever! The service also has to be perfect! Make a joint agreement with I dont know.. John Hopkins? Gleneagles? Mayo clinic? Siapapun deh! The domino effect of this will be huge I think. They’ll fall in love with the scenery and continue their stay for holiday thus bringing money for Indonesia! (Yes, me and my scenario haha). I bet Aussie will like this very much. We can even have singaporean and malaysian to be treated there (yeah..)

Well,  

Ric! Make it happen! But oops.. your brother might not be fascinated by this idea. Too much bikinis huh? Hahaha

Advertisements

Restoran Padang

This is not the typical restoran padang! Ini adalah raja nya restoran padang! HAHAHA. This idea comes from the fact kalo kyknya skrg udah banyak org padang yang lupa akan budayanya sendiri *that includes me and some ppl i know xP

Gedungnya berupa rumah gadang yang se-gadang-gadang-nya! Di dalem nya akan ada meja yang disusun panjaaaaang banget. Semua tamu disana bakal duduk lesehan. Tapi ttp ada bantal bantal yang bentuknya keras tapi empuk dengan motif songket dari pandai singkek. Hahaha. Suasana dalam restorannya bakal temaram temaran menyenangkan. Terus di paling depan nya bakal ada sebuah panggung dimana tiap satu jam sekali akan ada tarian dari padang. Tari piring kek apa kek. Ada juga bela diri padang dan story telling cerita anak2 dari Padang kayak Malin Kundang.

Rumah Gadang

Rumah Gadang

Terus kalo hari sabtu-minggu, semua tamu yang mau makan disana harus pake kostum adat padang. So you’ll feel like Raja dan Ratu Minang. Tapi ngga yg repot gitu. Yang simple but sweet aja hihihi. Mesen makanan pun harus pake bahasa padang! Hahahaha. Tenang aja kalau ga bisa. Karena menu kami juga dilengkapi dengan beberapa phrase bahasa padang dibawahnya. Ngga perlu yang susah2 jg ngomongnya. Contohnya ni.. “Rendang ciek!” gitu aja haha  😀

Kostum Sabtu-Minggu

Kostum Sabtu-Minggu

Makanannya pun juga ga cuma makanan padang yang biasa. Bakal ada dendeng nya Pak Datuk, es duren yang ada di kota padang itu, pisang goreng yang ada di pasar bukit tinggi, ikan kecil2 yg dr danau singkarak itu *bener ga ya?* dll.

Terus lagu yang dipasang disana juga lagu2 padang. Kayak “kampuang nan jauah dimato” atau “ayam den lapeh” atau mmm apa gitu hihihi.

Juga ada ruangan tempat display barang2 kebudayaan padang. Nanti juga bakal disedian sebuah kertas besaaaaaaaaaaar banget yang udah ditulisin silsilah org2 Padang disana. Jadi kita bakal tahu siapa aja sih dun sanak kita. Dan INTINYA ga ada lagi org2 yg ngaku2 jadi bangsawan Pagaruyung AHAHAHAHAHAHA

Juga ada arena playground untuk anak2. Disana ada arena bermain pasir. Ditengah2 bak pasirnya ada patung pasir malin kundang plus kapal2nya. So they’ll know more about Malin Kundang. Ada juga tempat booth foto kalo mau difoto dengan menggunakan baju padang dengan dekorasi pelaminan padang di belakang nya *buat foto pre-wedding kali yee. Untuk orang-orang yg waiting list, we’ll provide you guys dengan buku novel Siti Nurbaya! Ahahaha. Eneg2 deh semuanya padang! Hahaha.

Harapannya sih setelah dateng ke restoran ini kita akan lebih mengenal budaya daerah kita sendiri dan turut melestarikannya.

Well, thats the rough idea. Give u the details l8r. K? Ciao!

Oia special thx to Dani who inspired this concept. Pls stop mengiba untuk di special thanks-an hahaha

Creative Biyan

Biyan

Biyan

Yes, he is the one who collaborated with Preston Bailey for his runway show several months ago. I think Biyan can be categorized as one of the most creative designer in Indonesia. He has been in the business since more than 25years ago. And that is impossible without determination and creative thinking.

Biyan is not just a creative designer that makes beautiful clothes. He also expands his brands. Til now, he has 5 brand extensions. (X)SML, Biyan, Studio 133, Biyan Living and Biyan Bride. Not many designers has that many brand extensions! Applause for Biyan! Hebat sekali plok plok plok cheers 😀

Each brand has different target market with different style and of course price. He makes sure that everyone get the chances to wear his creation. That’s what I like about Biyan.

His creation is beautiful, stunning. He uses lots of beads that makes his clothes look over the top but still amazing. He has a theme for every new season. Dan selama ini dia sudah berhasil untuk menerjemahkan tema-tema tersebut kedalam pakaian-pakaian yang dia buat. Di tahun 2005, tema nya adalah Poetry, 2006 adalah Belle dan 2007 adalah Desert Rose.

Biyan tidak hanya fokus ke kreasi yang ia buat tapi juga ke whole concept. Untuk fashion show (X)SML Travelogue beberapa bulan lalu dia mendekorasi seluruh ruangan seperti penjelasan di bawah ini *males nulis hehe*

Selama peragaan berlangsung, para tamu undangan lokal dan asing dibawa pada sebuah ruangan menyerupai gudang yang disesaki barang-barang bekas macam drum, kotak-kotak kayu, sampai lampu petromak. Selain itu, jemuran baju yang disusun berantakan pun turut mendukung suasana menjadi lebih hidup. “Tempat ini memang bisa dikatakan seperti gudang, tempat terbengkalai, atau rumah susun. Terserah teman-teman saja mengintepretasikan. Tapi inilah destinasi yang sering dijumpai ketika seseorang melakukan traveling,” pungkas Biyan tersenyum puas. 

Berikut adalah salah satu suasana fashion show nya yang bertema……… GW LUPA NAMANYA ahaha. kyknya paradise deh..

paradise?

paradise?

look at the tanaman merambat above. yes instead of just a mere lighting like other designer,  he decorated atep nya dengan tanaman merambat. isi venue juga dipenuhi dengan banyak tanaman dan pohon. very paradise-y!

nah kalo yg bawah ini dekorasi pas yg desain baju wedding. ini dia berkolaborasi dengan Preston Bailey! very beautiful! sbeberapa sering sih ada designer yg punya catwalk kyk gini? and amazingly, keindahan dekorasinya tidak menyaingi keindahan kreasi biyan seperti kesalahan banyak desinger lainnya akan tetapi justru melengkapi nya.

Fashion Show

Fashion Show

well, that’s all 🙂

The World’s Preeminent Event Designer

That belongs to MR. PRESTON BAILEY! four thumbs up for him!

do you know who he is? below is his photo..

Mr. Preston Bailey and his creation

Mr. Preston Bailey and his creation

well, let me fill u in with one article abt him in The Jakarta Post..

“Panamanian-born Bailey came to New York City in his youth and, thanks to his tall good looks, modeled and then ran a men’s clothing boutique. He remains toned and handsome in his late 50s.

He also has an easy charm and gracious manner that allowed him to become a florist after the boutique folded. One thing led to another; he met and befriended the comedian Joan Rivers (he has called her his mentor), who nudged him into a career in organizing events for the rich and famous.

Make that very rich and very famous: He is on the speed dial of some of the biggest names in entertainment, having put together Oprah Winfrey’s 50th birthday celebration and arranged the Trumps’ nuptials, among many others. He also has written several books on entertaining with style and luxury.”

Preston Bailey memiliki originalitas dalam berkreasi. Dia sangat amat kreatif! Bunga-bunga yang biasa saja bisa dia rangkai hingga terlihat begitu mempesona.

candle and flowers

candle and flowers

 This candle-flowers thingy was presented for the Biyan’s fashion show months ago. Biyan, a prominent Indonesian designer collaborating with Preston Bailey for the whole decoration. Catwalk nya di design bagaikan sebuah meja panjang besar. Dimana rangkaian bunga dibentuk sehingga mirip dengan kue-kue yang ditempatkan di pinggir catwalk tersebut. Beautiful!

fire-y flowers

fire-y flower

giant peacock

giant peacock

This giant peacock is made of polystyrene, steel, silk, plants and soil, which is on display as part of Spring Renaissance, in Covent Garden on May 13, 2008 in London, England.

exquisite!

exquisite!

this is what u called beautiful

this is what u called beautiful

“this tree is a special native tree found in the Carribean which is hung with Swarovski fine crystal (they are not round balls, but octagons which are narrow from the side and reflect more light), orchids and pot shaped glass votive cups. These fine Swarovski crystal octagons reflect more light and sparkle than any other crystal due to the finest precision cutting known to man.”

wedding venue

wedding venue

Some of you might think that being an event designer is not that hard. yes, decorating things is not hard. But Preston Bailey has been successful in bringing several elements together to form one whole beautiful thing.  Preston Bailey does not just decorate rooms. He gives soul to the whole event with the decoration. That is his value-added and differntiate him from any other event designers. He pays attention to small details, something that some of us might just ignore. Also, he only uses the best quality stuffs! For example, he has purchased his flower materials from Holland for these years. That is because Holland has the best quality of flowers. He also almost always goes over the top with his flowers arragement. That is his signature work. That also makes it almost impossible for people to copy his work. It is simply just too hard! What’s even cooler about him is about how he always remind people that having nice decoration doesnt always mean huge cost. He reminds people to be always creative with tight budget.  

This can be one more example to remind us that being creative is not enough! You also have to do the hard work and keep on studying.

 

PS: Dear Mr. Bailey,
will you do the honor of being event designer for my future wedding day puhleaaaaaaaaaaase? 😀

Topeng Kaca

ayumi himekawa-maya kitajima

ayumi himekawa-maya kitajima

ada yang baca komik ini? *pls say YES!

komik ini berjudul TOPENG KACA! buku ini udah berseri banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak bangeet! dan ada beberapa judul nya antara lain syair lidah api, sejuta pelangi, bidadari merah dan lupa haha. komik ini bercerita mengenai dua orang anak perempuan. yang satu namanya maya kitajima, dia sudah tidak punya bapak, miskin tetapi memiliki bakat akting yang luar biasa. dan satu nya lagi bernama ayumi himekawa. anak dari pasangan sutradara terkenal dan artis senior di jepang. ayumi tidak memiliki bakat akting yang luar biasa seperti maya tetapi dia punya kemauan yang keras sehingga ia pun menjadi artis yang cukup diperhitungkan di jepang. cerita selanjutnya berpusat pada persaingan antara mereka berdua untuk memerankan peran yang bernama bidadari merah. script drama ini boleh dibilang master piece nya drama di jepang. dan artis yang bisa memainkan peranan bidadari merah ini bisa dianggap sebagai ARTIS DEWA!! udah paling hebat deh intinya.

what’s creative about this comic is jalan ceritanya! penulisnya SUZUE MIUCHI! berbeda dengan komik2 lainnya, komik ini kan bercerita tentang dua artis. dan suzue miuchi juga menggambarkan dan menuliskan semua sandiwara yang diperankan oleh maya dan ayumi! jadi di komik ini bisa dibilang ada 2 cerita! cerita mengenai kehidupan ayumi-maya dan satu lagi mengenai sandiwara yang mereka perankan. hal ini menunjukkan kalo suzue bukan cuma seorang manga yang bisa menggambar dan mengolah cerita dengan indahnya akan tetapi juga mempunyai banyak ilmu pengetahuan mengenai sandiwara yang ada di jepang maupun negara lainnya. saya rasa belom ada deh komik lain yang seperti ini. atau mungkin ada? pls lemme know. membaca buku ini juga bisa dibilang banyak memberikan pengetahuan seperti kisah midsummer night dream, copelia, helen keller, lovely olympia, prince and the pauper, romeo and juliet dan masih banyak lagi 😀

This book is a must read!

sayangnya, entah kenapa, gramedia udah ngga nerbitin komik ini lagi. terakhir mungkin sekitar kita masih SD.

WHAT?!

shopping bag cake!
shopping bag cake!
like this spaghetti and meatballs?
like this spaghetti and meatballs?
sushi?
sushi?
drum stick chicken
drum stick chickentas dandan!
make up bag
make up bag
yummmmmmmm
yummmmmmmm
raw steak
raw steak
taco naco
taco naco
beer and fish??
beer and fish??
diet coke

diet coke

ipod

ipod

Those are CAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKES! OMG! so kyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut aite? Who would have the heart to eat cakes like these?

Such a creative genius chef that made these cakes. they absolutely have no limit in imagination. who would have thought to make something like this? slama ini kita terbiasa dengan kue bolu berbentuk kotak atau bundar dengan dilapisi krim dan didekorasi dengan coklat dan lainnya. but this? WHOA! stunning! ppl who made these asolutely have good eye-hand coordination. yes being creative is not enough. you have to have talents or well.. willing to do some hard work! yes, true, nothing is impossible. so roll up ur sleeves and ready to do heavy work, people!

anyway, enough with the posting today. tired tired. anyway, pls buy me at least one cake like this for my birthday will u? 🙂

amusement park

knotts’ halloween haunt. this is one of programs that knotts berry farm has. in october, all the staffs will dress up in halloween costumes trying to scare off people, bahkan rides2 yg ada disana jg didandanin dengan tema halloween, they set up mazes, so basically it will be like the kingdom of halloween. well, maybe pictures will explain better..

supreme scream!

supreme scream!

costume-y staffs

costume-y staffs

Read below..

Interesting facts: During the month of October, Knott’s Scary Farm generates half the revenue for Knott’s Berry Farm’s fiscal year.

what a great program right? very very creative..

in my opinion, mereka berhasil untuk memuaskan fantasi orang dimana mereka pengen memiliki pengalaman halloween yang luar biasa. i hope one day, dufan akan melakukan hal ini. i would absolutely queue in line to get the tickets! ga perlu halloween deh.

coba bayangin dufan dirubah tema semuanya jadi mm fairytale world. OMG! that’s every little girls’ dream! dengan warna pink, ungu, dan warna2 soft lainnya, banyak permen es krim dan makanan2 manis lainnya, ada kuda putih dan kereta nya untuk mengantarkan dari satu anjungan ke anjungan lain dan malem nya ada pesta di kastil dengan knights in shining armour hahaha. inda to earth haloooo! haha. fantasi mulai berlebihan. yaaah pokoknya gitu deeeh.

i know there’ll be lots expenses. makanya harus ada special tiket. lebih mahal gapapa deh. toh yg didapetin emg sebanding kan. tp ironisnya indonesia klo bikin kayak gitu2an suka jelek sih haha. not that i am good in making something like that loooh. kurang perawatan kali ya?

anyway, dufan management pls read my blog! or should i send them email abt this? haha.